Komentáře: Etika Covid-19 https://blog.respekt.cz/fremund/etika-covid-19/ Otevřený blogovací systém týdeníku Respekt Wed, 23 Aug 2023 07:17:26 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 Od: Anonym https://blog.respekt.cz/fremund/etika-covid-19/#comment-180014813 Mon, 24 Jan 2022 10:13:45 +0000 https://blog.respekt.cz/?p=170055485#comment-180014813 Od: Filip Fremund https://blog.respekt.cz/fremund/etika-covid-19/#comment-180014127 Wed, 24 Nov 2021 01:08:32 +0000 https://blog.respekt.cz/?p=170055485#comment-180014127 Vzledem k tomu, že už na počátku svého textu máte zřejmý omyl týkající se nečinnosti (např. neposkytnutí pomoci může být trestným činnem, je tedy mravně relevantí nečinností) a v textu používáte nepravdivé argumenty a prokazatelné lži, nebudu s Vámi diskutovat. Jen k Vašemu osočení ze střetu zájmů: vakcínami jsem se nikdy pracovně nezabýval. A Vaše osočení z trestné činnosti je již naprosto nehorázné.

]]>
Od: Jakub Procházka https://blog.respekt.cz/fremund/etika-covid-19/#comment-180013331 Mon, 15 Nov 2021 21:56:17 +0000 https://blog.respekt.cz/?p=170055485#comment-180013331 Ta otázka není šťastně položena, vlastně jde z filosofického hlediska o nesmysl. Neočkování se není žádná činnost, která by měla nějakou kvalitu, jde o konstrukt, na němž nemůže být něco dobrého či špatného.

Věcně však rozumím, nač se ptáte, nuže zde máte tedy kritickou oponenturu. Než uvedu prokazatelná fakta, proč je očkování proti kovidu pro většinu lidí zbytečné, ba riskantní a škodlivé, celospoelečensky nemravné, musím poupravit vaše tvrzení:

– Očkování vakcínami proti Covid-19 prokazatelně a významně snižuje riziko závažného průběhu a úmrtí na Covid-19 – to se sice tvrdí, zda však jde o prokazatelný fakt, to je poněkud brzy tvrdit. Podle všeho to nebude, když ve státech, které začaly masivně očkovat jako první, je nyní v nemocnicích téměř 100% pacientů s těžkým průběhem očkovaných. Tely LEŽ.
– Očkování vakcínami proti Covid-19 prokazatelně a významně snižuje riziko nákazy a v případě nákazy očkovaného snižuje riziko přenosu nákazy další – obávám se, že v tomto případě jde o prokazatelnou LEŽ a DEZINFORMACI. Pro takové tvrzení není prokazatelný důkaz. a jak se ukazuje čím dál více ve shodě s tvrzením mnoha lékařů, očkovaní mohou přenášek Covid stejně, jako neočkovaní.
– Očkování vakcínami proti Covid-19 po prodělaném onemocnění prokazatelně a významně zvyšuje míru ochrany očkovaného i okolí –opět jde patrně pouze o reklamní slogan. Naopak je prokázáno ve shodě s mnoha odborníky, ze lidé, kteří Covid prodělali mají násobně vyšší hodnotu protilátek a jsou proti covidu odolnější, než lidé očkovaní. Již se přiznává, že vakcína není tečka, nýbrž se musí obnovit po třetí, po čtvrté…. asi celý život, a to s nepředvídatelnými následky pro lidský organismus.
– Očkování třetí dávkou vakcínami proti Covid-19 prokazatelně a významně zvyšuje míru ochrany očkovaného i okolí. Opět jen reklamní slogan, jako všechny předešlé. Není pravda, že vakcína všechno vyřeší, není pravdy, že po vakcíně přijde tečka, není pravda, že očkovaní jsou z toho venku atd. Již fakt, že je nutné dávat třetí, čtvrtou a další z nekonečné řady dávek, popírá předchozí tvrzení a zpochybňuje samo sebe. Nic takového nelze tvrdit, uběhlo dosud málo času.

Nu, a nyní mohu oponovat:
– je prokazatelným faktem, že jsem dosud nechytl kovida, nebyl jsem na JIPCE, nezemřel jsem, ani jsem neměl žádné příznaky. V nemocnici neskončil ani nikdo z lidí s nimiž se stýkám, včetně mých starých rodičů a dalších příbuzných, všech, přátel, kamarádů, známých, kolegů, sousedů, prodavaček, které často vádám atd. Takto „pandemii“ prožívá drtivá většina lidí. Podle statistik dosud, tedy za cca 20 měsíců, bylo pozitivně testovaných na Covid 1 800 000. Lékaři z praxe se shodují, že z tohoto počtu je skutečně nemocných asi třetina. tedy 600 000. Připočtěme k tomu nějakou rezervu, omyl apod. I kdyby dosud u nás na Covid onemocnělo 1 milion lidí, pak tu máme stále 9,5 milionů lidí, kteří dosud s Covidem patrně nepřišli do styku, nic jim nebylo, neonemocněli. Neonemocněli před očkováním, po něm, neonemocněli oškovaní i neočkovaní. Co je tedy dobrého na tom očkovat se? Jestliže většina lidí si s tímto virem snadno poradí?
Proč riskovat vážné zdravotní problémy či smrt způsobené látkou na bázi genové terapie, která není dostatečně vyzkoušená, nejsou známy dlouhodobé účinky, obsahuje divné věci, o kterých se nesmí mluvit, stejně jako o tom, co obsahuje smlouva mezi farmaceutickými firmami a EU a dalšími státy?
Proč se očkovat, když jde máme levné a vyzkoušené léky, které na Covid výborně zabírají, ale nesmí se o nich mluvit a brání se jejich masovému nasazení, aby se mohlo stále propagovat očkování, které, jak již vidíme, ani pořádně nefunguje?

Jak můžeme věřit vám, jako manažerovi farmaceutické firmy, že nepíšete nezištně a nejste ve střetu zájmů, ba nedopouštíte se celé řady trestných činů?

Klíčových otázek je tedy více, např. proč někdo onemocní a jiný ne, proč některý nemocný skončí na JIP a jiný ne a mnoho dalších.

]]>